Ihanaa Joulua kaikille!

Meillä aatopäivä alkoi rauhallisesti. Typyt heräsivät melko aikaisin mutta onneksi ukki ja mummu hoiti typyjen aamutoimet, joten me muut aikuiset saatiin nukkua ihan vähän pidempään. Kovin suuria suunnitelmia miellä ei ole tälle aattopäivälle. Kohta lähdetään erääseen isoon ostoskeskukseen katsomaan josko joulupukin apulaiset olisi liikkeellä ja tytöillä olisi mahdollista nähdä ihan elävä pukki. Meillä,täällä kotona ei pukki kuitenkaan kerkiä käydä. Ollaan jo tytöille kerrottu, että Pukilla on niin kiire,että tänä vuonna lahjat ilmestyvät joko parvekkeelle tai oven taakse. Ihan tyytyväisiä ovat tuohon olleet. Lahjathan ne vielä tuossa iässä on tärkeimpiä.

Vaikka alkuun kovasti epäilin, että jäädään tänä vuonna ilman jouluruokia, niin ihmeitä kuitenkin tapahtuu. Miehen vanhemmilla olikin uuni! Noh, ainakin sen tapainen. Uuni on sellainen pöytämalli, pienempi kuin meidän oma mikro mutta testasin sen ensin tekemällä vanhemman typyn hartaasti toivomaa pizzaa (paikalliset "pizzat" ovat joko liian makeita tai täytteet ovat kovin outoja). Koska pizzat paistuivat ilman suurempia ongelmia, haastoin itseni tekemään laatikoita ja torttuja. Sitten vain netistä etsimään ohjeita. Ohjeiden löytyminen ei ollutkaan ongelma. Ongelmat tuli sitten eteen, kun menin ostamaan tarvikkeita. Perunoita ja porkkanoita kyllä löytyy, voita ja jauhoja, sokeria. Luumuhillo, vaniljasokeri, leivinjauhe, suolakurkut, punajuuret, ja muskottipähkinä oli sitten hankalampi löytää. Jonkin näköistä luumuhilloa sitten löysin eräästä saksalaisesta ketjukaupasta, samoin punajuuret ja suolakurkut. Muskottipähkinää en löytänyt ja vaniljasokeri ja leivinjauhe jäi ostamatta. En kuitenkaan heti luovuttanut ja eilen sitten, hieman ohjeita soveltaen, tein elämäni ensimmäisen porkkanalaatikon alusta asti itse (tuli ihan syötävää). Samalla laitoin perunat imeltymään, paistan sitten perunalaatikon tänään iltapäivästä. Lisäksi tein voitaikinan ja leivoin tortut. Leivinjauheen korvasin netistä löytämälläni vinkillä: korvasin pienen määrän vehnäjauhoista maissitärkkelyksellä ja kaulitsin taikinan sitten mahdollisimman monta kertaa, että saisin taikinasta tarpeeksi lähtevää. Taikinasta tulikin ihan hyvä, hillo oli se joka aiheutti ongelmia. Ilmeisesti hilloa ei ollut tarkoitettu paistamiseen vaan se levisi torttujen sisältä pellille. Yritin korjata ongelman tekemällä niistä sitten tähtitorttujen sijasta sellaisia nyyttejä, mutta jostain välistä ne hillot sitten aina levisi ulos. Nostelin levinneet hillot takaisin nyytien päälle sen jälkeen, kun otin "tortut" uunista. Ei ne kauniita ole mutta maistettuani yhtä maku on melko lähellä ihan oikeaakin torttua. Hillo on vaan ehkä hieman makeampaa.

Mitään joulukoristeluja me ei olla täällä laitettu. Ajattelin kuitenkin syttyttää illasta muutaman kynttilän ja nytkin taustalla soi nettiradiosta joululauluja. Muutenkin koristeita on enemmän kuin tarpeeksi noissa ostoskeskuksissa vaikka joulua täällä ei kuitenkaan sen kummemmin vietetä. Tänään on siis ihan tavallinen työpäivä. Me otetaan kuitenkin tämä päivä hieman rennommin, lounas syödään ulkona ja päivälliseksi on sitten porkkalaatikkoa, imellettyä perunalaatikkoa, porsaan pihvejä ja rosollia. Jälkiruoaksi ostetaan suklaata ja sitten on nuo minun joulutähti/nyyttitortut. Hieman erilainen joulu mutta varmasti typyille ja meille mieleinen, omanlainen. Toivottavasti siellä Suomessa on kuitenkin valkea joulu.