Kävimme siis eilen (1.1.) heti aamusta ns. ruokamarkkinoilla, jotka ovat tässä kaupungissa aika iso tapahtuma. Myytävänä oli kaikkea mahdollista kokkausvälineistä ravunjalkoihin. Harmi vain, että kamerasta loppui patteri ennen aikojaan ja osa noista "ihanuuksista" jäi kuvaamatta. Itse tykästyin maustettuun possunlihaan, joka paistettiin ja savustettiin hiilillä. Hintaakin yhdelle tikulle tuli hieman alle euron, joten syotiin niitä typyjen kanssa sitten useampi. Lisäksi kokeiltiin paistettua kanaa ja uppopaistettua jääteloä sekä lihataikinanyyttejä. "Jälkiruoaksi" syotiin paikalliseen tapaan keitettyä nuudelia. Nuudelista on tullut meidän nuoremman typyn uusi lempiruoka. Tuntuu, että kohta mikään muu ei kelpaakaan.

DSC_0472-normal.jpg

Markkinat pidettiin vanhalla temppelialueella, jossa on lisäksi brittien vanha konsulaatti.

DSC_0474-normal.jpg

Ilma oli epätavallisen lämmin mutta se oli vain meille parempi.

DSC_0477-normal.jpg

Tässä on myytävänä mm. kokonaisia kanoja ja erilaisia makkaroita (tuoreudesta en tiedä mutta kauppa kävi).

DSC_0475-normal.jpg

Hedelmiä ja pähkinoita ja vaikka mitä.

DSC_0478-normal.jpg

Myyntikojuja oli useita, tässä vain osa.

DSC_0480-normal.jpg

Myyntikikkoja oli monenlaisia. Tämä "kokki" tanssi teknon tahtiin ja paistoi lihatikkuja.

DSC_0481-normal.jpg

Paistettua jääteloä. Makuvaihtoehtoja oli useita.

DSC_0482-normal.jpg

Oli yllättävän hyvää vaikka alkuun vähän epäilyttikin.

DSC_0485-normal.jpg

Merenelävää tikun nokassa.

 

Vuoden ensimmäisen päivän loppukin meni hieman eksoottisempien ruokien parissa. Illasta kävimme syomässä lähelle avatussa Hot Pot-ravintolassa. Hot pot on vanha kiinalainen ruokalaji, jossa isossa padassa keitetään mausteliemi ja kukin ruokailija voi kypsyttää oman ruokansa padassa haluamansa ajan ja nostaa sen sitten syömäpuikoilla nautittavaksi. Nykyään on tavallista, että mausteliemiä kaksi, toinen tulinen ja toinen miedompi. Lisäksi ravintolloissa on mahdollista sekoittaa oma dippi omille ruoalle erilaisista oljyistä ja kastikkeista. Ruoat tuodaan siis raakoina poytään ja ne keitellään omaan tahtiin valmiiksi haluamassa liemessä. Kasvisten, lihojen, sienten ja tofujen lisäksi soimme ravintolan omaa erikoisuutta, ankan suolta (ajatuksena kauhea mutta maku oli hyvinkin neutraali) sekä sammakon reisiä (sammakkokin on melko miedon makuista). Jopa meidän vanhempi typy uskaltautui maistamaan sammakkoa, muuten pienemmille oli omat eväät mukana (tämä on hyvin yleinen tapa täällä päin). Aika tämän ruokalajin parissa menee todella nopeasti ja Hot pot on muutenkin suosittu tapa viettää iltaa perheen ja ystävien kanssa. Käydään tuossa ravintolassa varmasti vielä toistekkin.