Niin se vaan aika kuluu, enaa viikko ja ollaan jo Suomessa ja meidan lyhyt pako arjesta paattyy. Tavaroiden pakkailussa ollaan hyvassa aikataulussa, enaa kayttovaatteet ja typyjen lelut on pakkaamatta. Viimeiset paivat olemme saaneet "nauttia" lampimista ilmoista, tanaankin on luvassa 31 astetta. Ilma alkaa olla todella kosteaa ja raskasta, joten varsinkin typyt ovat olleet kuumimpaan aikaan iltapaivasta aika tuskaisia. Mutta mehulla ja jaatelolla saa aina sitten pikkuisen liiketta molempiin, harmi vaan, etta ulkoilut jaa nailla keleilla vahalle. Viime paivina ollaankin sitten kayty kavelylla vasta auringon laskettua. 

Vimeisen viikon ohjelma ei oikeastaan poikkea aiemmasta, minulla on viela kaksi kiinan tuntia, kuntosalilla kerkien kayda ainakin kerran ja typyt leikkii entiseen malliin. Vanhempi typy jo odottaa Suomeen paasya ja kavereiden nakemista, nuorempi ei taida kovin paljoa Suomesta muistaa. Suomen kielikin on hiukan unohtunut pienemmalla matkan varrella mutta sen ymmartaa, kun mina ainoana olen puhunut suomea ja loppu onkin sitten pelkkaa kiinaa. Ja se onkin oikeastaan hyva asia, silla yksi syy tanne tuloon olikin, etta likat oppii kielta mahdollisimman paljon ja suomi muistuu sitten taas mieleen, kun Suomessa ollaan. 

Meilla on ollut netin kanssa viime aikoina hieman ongelmia, joten paivityksetkin on jaaneet vahemmalle. Tassa kuitenkin jotain viime viikoilta kuvina.

DSC_0002-normal.jpg

Viime kuussa pienempi typy taytti 3 vuotta ja koska vain paria paivaa aiemmin vietettiin typyjen ukin synttareita ja kakkuakin syotiin silloin pari paivaa, oli pikku likan synttaripaivana jokaiselle pienet leivokset. Hyvin naytti typyille kelpaavan.

DSC_0003-normal.jpgDSC_0023-normal.jpg

Syntymapaivan iltana katsottiin yhdessa Smurffit 2. Typyt sai pienet herkkulautaset.

DSC_0027-normal.jpgDSC_0028-normal.jpgDSC_0029-normal.jpgDSC_0045-normal.jpgDSC_0046-normal.jpgDSC_0054-normal.jpg

Pyoraily/kavely/kiipeilyretki yhden pienen "vuoren" juurella, kun lampotilat oli viela siedettavia. 

DSC_0070-normal.jpg

Kaivelua ja otokoiden tutkiskelua serkun kanssa isoukin pihalla.

DSC_0083-normal.jpgDSC_0085-normal.jpgDSC_0086-normal.jpgDSC_0087-normal.jpg

Hieman erilaisia kukkaistutuksia.

DSC_0099-normal.jpgDSC_0113-normal.jpgDSC_0119-normal.jpg

Taalla kiinassa lapsille on jostain syysta kovin vahan leikkipaikkoja, joten viime aikoina olemme yrittaneet loytaa uusia leikkipaikkoja ja puistoja, kun ilmat ovat lammenneet. Loysimme yhden kivan puiston, jossa oli jopa hiekkalaatikon tapainen alue mutta se oli turhan kaukana kaupungin ulkopuolella, joten joka paiva ei voi sinnekaan ajaa leikkimaan. Yksi asia mita Suomesta on ikava on se, etta lapsille on joka pihalla leikkipaikka ja leikkipuistoja on useita. Lisaksi ei tarvitse olla koko ajan huolissaan siita kuinka likaista tai puhdasta joku paikka on.

DSC_0131-normal.jpg

Saippuakuplat on yksi parhaimmista lasten viihdytyskeinoista.