Viikko on jo vierähtänyt täällä toisessa kodissa. Pikku-likat on jo tottuneet tähän elämän menoon, itselläni on ollut hieman hankaluuksia päästä oikeaan rytmiin. Aamusta tekisi mieli vain kääntää kylkeä ja jatkaa nukkumista, illasta taas tuntuu, että virtaa riittäisi vaikka mihin (ehkä siihen vaikuttaa osaksi tuon pienemmän likan yöheräilyt ja väliin änkeämiset sekä  kuuden tunnin aikaero). Onneksi otettiin mukaan monta pakettia yhtä ylistettyä ja haukuttua Juhla Mokkaa, jolla aamut saa jotenkin käyntiin.

 image-normal.jpg

Aamukahvit parvekkeella

Tähän mennessä ei olla mitään kovin suurta ennätetty tekemään. Itse olen kuitenkin kerinnyt käydä jo kampaajalla. Kampaaja kovasti suositteli ottamaan heidän kalleimman käsittelyn, johon kuuluisi pesu, hieronta, punaista teetä sekä heidän parhaimman kampaajan leikkaus. Koska täällä hinnat noissa kampaamoissa ei päätä huimaa, ajattelin, että antaa mennä vaan. En saanut ihan sitä mitä halusin, koska ilmeisesti paikan paraskaan kampaaja ei osannut tälläisiä perinteisiä suomalaisia, ohuita hiuksia, kerroksittain leikata. Lopputuloksen olin kuitenkin ihan tyytyväinen, kun hinnaksi tuli kaikkineen vajaa 7 euroa. Pakko vielä mainita, että täällä suurin osa partureista ja kampaajista on miehiä ja oppipoika-mestari-kulttuuri kovin voimissaan. Alkuun siivotaan ja pestään hiuksia ja lopuksi saa sitten niitä hiuksiakin leikata. On täällä myös ihan oikea koulutuskin kampaajille mutta suurin osa taitaa edelleen vanhaan tyyliin oppineita.

Kävimme myös viime viikonloppuna miehen enon uuden kodin tupareissa. Tai no kävimme katsomassa ensin miltä uusi koti näyttää, ammuttiin muutama ilotulitusraketti karkottamaan pahat henget ja sitten menimme lähiravintolaan syömään. Vaikka olen täällä aiemminkin vieraillut, niin jaksan silti aina ihmetellä, miten niinkin pienestä määrästä ihmisiä lähtee niin kova ääni. Hyvä ruoka yhdistettynä hyvään seuraan, saa aikaan melkoisen metelin. Ja mitä suurempi meteli, sen paremmat pippalot. Eipähän jäänyt kellään ulkopuolisella epäselväksi, että mukavaa oli kaikilla, jopa pikku-likoillaa vaikka vanhempi välillä katsoi minua hieman kummissaan, kun kaikki puhuu yhteen ääneen ja kippistelee milloin minkäkin kunniaksi. Ja ruoka oli hyvää.

Kirjoitin aiemmin, että ilmat alkaa kylmetä mutta ennustukset taisi mennä hiukan pieleen, koska tälläkin hetkellä ulkona on leppoisat 18 astetta ja aurinko paistaa melkoisen lämpimästi. Tytötkin lähti isänsä ja mummun kanssa pyöräilemään. Pyörät saatiin lainaan miehen serkulta.

image-normal.jpg