Leppoisan aamun jälkeen menimme lounaalle hotellille, jonka jälkeen typyt ottivat pienet päiväunet. Unet oli oikeasti tarpeen, sillä seuraavaksi menimme kylpylään, johon vesi tuli kuumista lähteistä. Kylpylä oli kyllä viihtyisä, ainoa asia mikä hieman ihmetytti/ällötti, oli se, ettei kylpylään mennessä kukaan käynyt suihkussa. Sain taas ihmettelijä osakseni, kun käytiin suihkussa ennen altaaseen menoa. En antanut asian sen enempää häiritä (tai yritin kovasti) ja nautiskelin lämpimästä vedestä.

DSC_0264-normal.jpg

Kylpylä oli melko iso kaikkinensa. Kesällä olisi varmasti mukana nautiskella ulos tehdyllä hiekkarannalla ja käydä välillä pulahtamassa veteen. Lisäksi kylpylässä oli jopa saunoja mutta kuten kylpylöissä yleensä tarjolla oli vain höyrysaunoja. Kävimme kuitenkin nauttimassa hetken ajan "lämmöstä", kun parempaakaan ei ollut tarjolla. Kaikista eksoottisinta, ainakin minulle, oli allas, jossa ui pieniä kaloja. Kun jalkoja uitti altaassa, tuli pikkukalat syömään jaloista kuivaa ihoa pois. Itse olin ajatuksesta ensin innoissani mutta kun ensimmäinen kala kävi kantapäähän kiinni, pieni paniikki iski ja minun oli noustava altaasta pois. Kipeältä kalojen ruokailu ei tuntunut (korkeintaan hieman kutitti) mutta en voinut itselleni mitään. Ajatus kaloista syömässä ihoa oli ajatuksena kauheampi, kuin se oikeasti olikaan. Nyt jälkeen päin ehkä hieman harmittaa, koska harvemmin tuollaisessa pääsee kokeilemaan.

QQ%E6%88%AA%E5%9B%BE20131127105126-norma

QQ%E6%88%AA%E5%9B%BE20131127105105-norma

Rentouttavan pari tuntisen jälkeen pakkasimme tavarat ja ajoimme takaisin keskustaan, jossa vietimme kaksi yötä. Hotellin erittäin runsas päivällisbuffet oli mukava lopetus kivalle päivälle.

Sunnuntai aamuna kävimme pari kuukautta sitten avatussa lapsille ja nuorille tarkoitetussa "keskuksessa", jossa lapset voivat kokeilla eri ammatteja. Alkuun lapsille annettiin passit, johon kerättiin leimoja jo opituista ammateista. Lisäksi lapset saivat pienen rahapussin, johon ammattiin liittyvien tehtävien jälkeen maksettiin palkka. Rahoilla (keskuksen omaa "rahaa") pystyi sitten ostamaan keskuskessa pieniä ostoksia.

.image-normal.jpg

 Ensimmäisenä tytöt kokeilivat palomiehen ammattia. Päivä aloitettiin kuitenkin kiinalaiseen tapaan aamujumpalla, jonka kaikki muut lapset suorittivat mukisematta. Meidän typyt ei tietysti ole moiseen tottunut, joten seisoivat sitten jumppahetken ihmetellen paikallaan. Sitten mentiin takaisin luokkaan, jossa kerrottiin tulipaloista ja miten tulee toimia tulipalon sattuessa. Lisäksi kerrottiin miten ilotulitteiden kanssa toimitaan. Palomiehen koulutukseen kuului myös tikapuilla kiipeäminen ja liukumäestä lasku. Ennen kuin typyt pääsivät tositoimiin, käytiin välissä yläkerrassa lipunnostossa. Kaikki oli niin kuin Pekingissä Tian'anmen-aukiolla aamuisin, paitsi hieman pienemmässä koossa. Lipunnoston jälkeen typyt pääsi tosi toimiin, eli sammuttamaan tulipaloa.

DSC_0287-normal.jpg

DSC_0295-normal.jpgDSC_0291-normal.jpg

Palopaikalle ajettiin tietysti paloautolla ja "tuli" sammutettiin oikealla vedellä.

Seuraavaksi typyt kokeilivat sotalaivan kapteenin hommaa, jonka jälkeen mentiin leipomaan pizzaa. Eipähän tarvinnut miettiä, mitä typyt syo lounaaksi. Jälkiruoaksi oli itse tehtyä jääteloä.DSC_0309-normal.jpg

DSC_0314-normal.jpg

Jätskin teossa.

Koska aikaa oli vain aamupäivä, ei keritty muita ammatteja kokeilemaan. Seuraavalla kerralla voitaisiin kokeilla vaikka televisiotoimittajan, poliisin, leipurin, maanviljelijän tai jopa mallin hommaa.

DSC_0297-normal.jpg

Pikku poliisit rosvoa etsimässä.

Lounaan ja päiväunien jälkeen typyt menivät leikkimään serkkujen luokse. Itse jäin hotelliin levähtämään ja nautimaan hetken hiljaisuudesta. Loppuilta menikin sitten syodessä ja iltapuuhien parissa. Maanantaina heti aamupalan jälkeen lähdimme ajelemaan kotiin päin.