Kävimme viime viikonloppuna miehen isän kotikaupungissa Dafenissa. Kaupunki sijaitsee Jiangsun provinssin pohjoisosassa lähellä rannikkoa. Dafen on vielä Kiinan mittapuussa pienen pieni kaupunki/kylä mutta näin suomalaisen silmin se ei ihan vastannut omaa käsitystä kylästä. Ilmanlaatu ja korkeiden rakennusten puute kertoi, että ei olla missään suuressa kaupungissa.

DSC_0110-normal.jpg

Keskusta oli melko hiljainen päiväsaikaan.

DSC_0109-normal.jpg

DSC_0107-normal.jpg

Näkymät eivät juurikaan poikkea mistään muustakaan kiinalaisesta kaupungista, liikennettä oli vain huomattavasti vähemmän kuin viime aikoina ollaan totuttu.

 Kävimme  tapaamassa mieheni isosetää joka asuu maaseudulla ja jonka mieheni on tavannut viimeksi pikkupoikana. Sedältä ja hänen vaimollaan on oma pieni kasvimaa, jossa he kasvattavat valkosipulia sekä muutama kana munien myyntiin. Oli mukava pitkästä aikaa hengittää puhdasta ilmaa (tai no, puhtaampaa) ja nauttia hetki hiljaisuudesta. Ainostaan viereisen talon kukko piti välillä vähän isompaa meteliä.

DSC_0082-normal.jpg

DSC_0083-normal.jpgDSC_0090-normal.jpg

MIehen isosedän koti.

DSC_0089-normal.jpg

Pikku likka ei kuulemma pelkää kanoja, läl läl lää (paitsi, että pelkäsi)

DSC_0091-normal.jpg

Kylänraitilla ei näkynyt yhtään autoa.

DSC_0092-normal.jpg

Viikonloppu meni sukulaisia tavatessa ja syödessä. En muista milloin olen syönyt kahden päivän aikana niin paljon, kuin viime viikonloppuna. Paikallinen ruoka oli hyvää mutta kovin suolaista, joten olo kotiin tultua oli senkin takia melko turvonnut. Nyt vain odotan, että nämä uudenvuoden pyhät loppuu ja pääsen taas kuntosalille. Tämä viikonloppu oli siinä mielessä meillekin tärkeä, koska luultavasti meillä ei ole mahdollista tavata nyt tapaamiamme sukulaisia enää ollenkaan.

DSC_0121-normal.jpg

Pikkuserkun kanssa puistoilemassa.