Olimme viikonlopun Tai Zhoussa, joka sijaitsee Yangtse-joen pohjoispuolella n. puolentoista tunnin ajon päässä Zhenjianhista. Lähdimme reissuun perjantai iltapäivällä ja menimme ensin miehen serkun luokse hieman oikaisemaan jalkoja ja tytöt sai hieman välipalaa. Sen jälkeen lähdimme hakemaan serkun poikaa päivähoidosta, saimme samalla myös tilaisuuden tutustua pikaisesti kiinalaiseen päiväkotiin. Täällä päiväkoti on pakollinen kaikille alkaen 3 ikävuodesta ja kuri on melko tiukka. Lapset tuodaan aamulla hoitoon ja kotiin pääsee neljältä. Suomessa päivähoito on onneksi melko joustavaa verrattuna täällä olevaan, lapset voi olla hoidossa tarpeen mukaan ja päivän loppuu silloin, kun sovitaan. Itse opetusta ei tällä kertaa nähty mutta tilat noin päällisin puolin vaikutti mukavilta ja tilaakin oli leikkiä (sitä, miten paljon aikaa leikkiin käytetään, en osaa sanoa). Tytöt sai myös käydä laskemassa liukumäestä ja olipahan sisällä jopa pallomeri pienimmille.

Päiväkodin loputtua ajoimme n. 20 km. alueelle, jossa on luonnon kuumia lähteitä ja eräänlainen luonnonpuisto (Qinhu National Wet park). Koska oli jo melko myöhä kävimme syömässä illallisen ja asettauduimme hotellihuoneisiin. Oli mukava yllätys, kun omassa huoneessa oli valtava amme, jossa saisi kylpeä kuumien lähteiden lämpimässä vedessä. Minua ei ajatus sillä hetkellä houkuttanut mutta tytöt olivat enemmän kuin innoissaan "uidessaan" ammeessa. Tuli sitten unikin paremmin, kun ensin kylpee oikein lämpimässä vedessä.

DSC_0180-normal.jpg

Aamulla heti ammutaan jälkeen lähdimme tutustumaan luonnonpuistoalueeseen. Ajoimme ensin pienellä moottoriveneellä järven toiselle puolelle. Kävimme museossa, jossa esiteltiin paikallisia eläimiä ja kaloja sekä kasvisten erilaisuuksia. Sen jälkeen lähdimme pientä jokea pitkin vanhanaikaisella veneellä, joita kuljettivat vanhat naiset, jotka venettä ohjatessaan lauloivat vanhoja kiinalaisia lauluja. Siellä bambujen ja itkupajujen keskellä vanhaa laulua kuunnellessa pystyi melkein kuvittelemaan ajan kulkevan taakse päin ennen melua ja saasteita. Alue on vielä säilynyt suhteellisen puhtaana ja vedessä olisi jopa pystynyt uimaankin mutta saasteet on koko ajan uhka myös siellä.

DSC_0183-normal.jpg

Vedessä kasvava puu, en tiedä nimeä, on talvella punainen ja kesällä vihreä

DSC_0205-normal.jpg

Veneessä

QQ%E6%88%AA%E5%9B%BE20131127104844-norma

DSC_0254-normal.jpg

Oli ihana, kun sai hetken haistella metsän tuoksua ja puhtaampaa ilmaa.

DSC_0210-normal.jpg

Pitihän sitä itsekin kokeilla. Ilmeistä päätellen paikalliset äitit ei tällaista harrasta.

DSC_0241-normal.jpgDSC_0248-normal.jpg

Typyt sai syottää hanhia ja kaloja.

Koska reissu oli sen verran antoisa, en millään saa kaikkea yhteen kertaan ahdettua, joten laitan sitten lisää mahdollisesti huomenaamulla.