On mennyt vähän pidempi tovi, kun viimeksi kirjoitin. Syynä siihen oli jo tuo aiemmin kertomani pienemmän likan vatsatauti. Sen päälle sairastuin siihen itsekin, josta toipuminen kesti yllättävän pitkään. Ihan vieläkään en ole ihan parhaimmillani mutta ulkona jaksan jo tyttöjen kanssa käydä.

Toisaalta täällä tuo ulos menokaan ei ole aina ole mahdollista. Viime viikolla ilmansaasteet olivat sen verran pahat, että ulos mentiin vain, jos tervetta oli. Typyjä yritettiin sitten viihdyttää parhaimman mukaan sisällä mutta turhautuivathan nuo kaksi jo ensimmäisen päivän jälkeen (pienempi tosin sitten tuli kipeäksi, joten se hillitsi jonkin verran menoa). DSC_0350-normal.jpg

Huono päivä

DSC_0379-normal.jpg

Hyvä päivä

Ennen tuon saastepilven saapumista kävimme miehen ukin vanhalla talolla, joka sijaitsee melkein keskustassa. Talo on jo vanha, ainakin 100 vuotta, ja viime vuosina se on jo päässyt huonoon kuntoon mutta piha-alue on ihanan iso. Oli ihana päästä hetkesi ns. omaan rauhaan, ilman pelkoa siitä, ettei kukaan jää kenekään jalkoihin. Meidän pitää ottaa tuosta paikasta kaikki irti, koska mahdollisesti jo ensi vuonna samalle paikalle aletaan rakentaa kerrostaloja ja kauppoja.

DSC_0334-normal.jpg

Haravointihommia

DSC_0317-normal.jpg

Miehen koiran jalanjälki painautunut remontin aikana betoniin :)

Viime päivinä olen miettinyt, miten viettäisimme joulua typyjen kanssa. Jouluruoista olen täällä haaveillut mutta ilman uunia en pysty kovin kummoista loihtimaan. Kuitenkin tuntuu, että jotain pientä jouluista pitäisi tehdä. Jos jollakin tulee hyviä idoeoita jouluruuista, joita voi tehdä ilman uunia, otan vinkit mielellään vastaan (taidan ehkä kuitenkin olla liian optimistinen). Typyille on muutama lahja varattuna, Joulupukki käy ne sitten pikaisesti jouluaattona tuomassa oven taakse. Joululaulujakin voidaan kuunnella nettiradion kautta.

DSC_0358-normal.jpg

Itsenäisyyspäivää vietettiin typyjen kanssa syömällä suklaata ja sytyttämällä kaksi kynttilää parvekkeelle.