Sinne lähti ukki ja mummu pikajunalla kohti Shanghaita ja Suomea. Pikku typy otti ukin ja mummun lähdön melko tunteella, onhan se ollut aina sellainen mummun tyttö. Onneksi oli rauhoittunut melko nopeasti lähdön jälkeen, kun olivat saaneet katsoa lastenohjelmia. Mutta eihän meillä ole enää kovin pitkä aika, kun ollaan takaisin Suomessa ja likat pääsevät taas mummulaan. Pari viikkoa meni ohi nopeasti mutta melkosen paljon me kerittiin niinä parina viikkona mennäkin.

Jinshan temppelivuori on yksi Kiinan neljästä kuuluisimmista buddhalaisista temppeleistä ja alueen historia ulottuu jopa 1600 vuoden päähän. Pari tuntia vierähti melko nopeasti kierrellessä ja katsellessa. Ja taisi olla tämä ensimmäinen vierailu vanhemmilleni buddhalaisessa temppelissä. Kevät on jo täällä pitkällä, joten sinäkin päivänä oltiin jo melkein helle lukemissa.

DSC_0001-normal.jpg

Täällä puut kukkii jo.

DSC_0010-normal.jpg

DSC_0005-normal.jpg

DSC_0007-normal.jpg

6. kerroksisen pagodan päältä näki melko pitkälle.

DSC_0023-normal.jpg

Vuoren juurella.

 

Nanking

Kävimme päivän reissun Nankingissa, jonne täältä Zhenjiangista ei ole kovin pitkä matka, n. tunti autolla. Lähdimme heti aamusta ajelemaan miehen serkun minibussilla, jossa ihan takimmaisina penkkeinä toimi säkkituolit. Kokemus sekin.

Ajoimme suoraan Kiinan ensimmäisen presidentin Sun Zhongshanin eli Sun Yatsen haudalle. Tiedossa oli siis melkoisesti portaita heti aamusta. Pikku likat oli tietysti reissussa mukana ja nähdessään portaat pienempi suoraan sanottuna innostui ja lähti kiipeämään portaita kuin vanha tekijä. Ihan koko matkaa ei pienempi jaksanut nousta itsekseen mutta suurimman osan kuitenkin. Hauta on yksi Nankingin kuuluisimmista nähtävyyksistä ja sen huomasi, koska turisteja oli paikalla runsaasti jo heti aamusta.

DSC_0032-normal.jpg

Ylös on pitkä matka. Portaita on yhteensä lähes 300.

DSC_0034-normal.jpgDSC_0043-normal.jpgDSC_0044-normal.jpg

Tuolla me käytiin.

Presidentin haudan jälkeen kävimme lounaalla ja ajelimme hieman Nankingin keskustassa, sitten suuntasimme Nankingin verilöylystä kertovaan museoon. Museo oli vaikuttava mutta samalla hieman ahdistava. Kuvat tapetuista ja kidutetuista oli reilusti esillä ja mitään ei oltu sensuroitu. Ihminen osaa olla niin julma toiselle.

Jotta päivä ei olisi loppunut ihan synkeisiin tunnelmiin käytiin vielä ennen kotiin lähtöä jäätelöllä Dairy Queenissä. Siitä paikasta on tullut minun uusi lemppari herkkupaikka.