Typyt lähtivät isänsä kanssa pihalle leikkimään ja luulin saavani nauttia hiljaisen aamukahvihetken ihan yksinään, kahvia hitaasti hörppien, hiljaisuudessa! Mutta kiitos juuri muuttaneiden naapureiden, olin saada sydärin, kun uuteen kotiin muuttaneet päättivät alkaa ampua ilotulitusraketteja ikkunan alla. Sitä sitten jatkuikin jonkin aikaa, joten hei hei hiljaisuus!  Ihan kivoja perinteitä nuo paholaisten torjunnat ja hyvän onnen toivotukset ilotulitusraketein mutta minulla kahvit melkein kaatui syliin ja sydän jätti muutaman iskun väliin säikähdyksestä, joten pieni varoituksen sana ennen rakettien sytyttämistä olisi paikallaan. Ei tarvitsisi nousta syvältä omista ajatuksista siihen ajatukseen, että vähintään sota on syttynyt.

Yksi tänne tulon tarkoitus oli irrottautua arjesta, päästä irti aikaisista herätyksistä, päiväkodeista ja vuorotyöstä. On ollut vapauttavaa olla ilman tiukkoja aikatauluja ja vailla suurempia suunnitelmia. Arki on kuitenkin hivuttautunut meidän elämään siitä huolimatta, ruoka on laitettava ja muksut pestävä. Vaikka se arki sitten löysi meidät täältä maapallon toiselta puolelta, se on onneksi muuttanut muotonsa leppoisammaksi ja kiireettömämmäksi, joten en ole pahoillani. Ja noita pitkiä aamukahvihetkiä on täällä ollessa ollut useammin kuin kotona Suomessa, tosin yleensä ne ei ole hiljaisia.

image-normal.jpg

Täälläkin joutuu nukkumaan päiväunet.

image-normal.jpgDSC_0138-normal.jpg

Leikkiä riittää aamusta iltaan.

DSC_0002-normal.jpgDSC_0012-normal.jpg

Arkista hommaa, kun nuorimmainen käytettiin parturissa. Ei oikein tykännyt hommasta mutta antoi leikata hiukset nätisti. Sinne jäi vauvahiukset.

Täällä aletaan pikku hiljaa valmistautua tulevaan uuteen vuoteen. Taisin aiemmin virheellisesti kirjoittaa, että uusi vuosi on helmikuun lopulla mutta kyllä se oikeasti on nyt tammikuussa. Uusi vuosi on kiinalaisille vuoden tärkein juhla, aivan kuten suomalaisille joulu. Iso osa kaupoista, yrityksistä, tehtaista ja kouluista menee kiinni osa pidemmäksi ja osa vähän lyhyemmäksi aikaa. Myös meidän käyttämä kuntosali menee jopa kuukaudeksi kiinni, joten pitää nyt sitten yrittää välttää niitä lomakiloja. Viime jouluna niitä ei päässyt tulemaan, kun ruokiakaan ei ollut hirveästi. Nyt on sitten senkin edestä.